Erste recomanda BRD si Transilvania

Postat la 19 februarie 2008 1 afişăre

In ultimul raport Erste Bank asupra sectorului bancar din Europan de Sud-Est recomandarile pentru investitii sunt Banca Romana pentru Dezvoltare – Societe Generale, Banca Transilvania si banca sarba AIK Banka. Neimplicarea bancilor din regiune in piata creditelor neperformante din SUA este considerata principala parghie de sustinere a recuperarii pierderilor din ultima perioada.

Regiunea Europei de Sud-Est, care include Albania, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Romania si Serbia, detine un sector bancar stabil, conform raportului Erste Bank. Cresterea sectorului financiar va veni, in special, din dezvoltarea creditelor acordate, segment care a urcat cu pana la 67% in Bulgaria anului trecut si cu 64% in Romania.

Concluziile raportului prezinta BRD drept una dintre cele mai profitabile banci din ECE, cu o renatbilitate a capitalului (ROE) in 2008 de 25.5%. In prezent, actiunile BRD sunt tranzactionate cu reducere de 20% fata de media companiilor concurente, ceea ce face ca titlurile bancii sa fie foarte atractive. De asemenea, Banca Transilvania "merita o prima mai substantiala decat actualul nivel de 5%, datorita perspectivelor de dezvoltare (rata anuala de crestere agregata intre 2006-2009 de 22.5%)", se arata in raportul Erste Bank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare,
Erste Bank
/actualitate/afaceri/erste-recomanda-brd-si-transilvania-2399883
2399883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.