Danila pleaca, vine Wimmer

Postat la 23 octombrie 2007 1 afişăre

Austriacul Manfred Wimmer (51 de ani) va prelua, incepand cu 1 decembrie a.c. functia de CEO al Bancii Comerciale Romane, inlocuindu-l pe Nicolae Danila. Miscarea vine la scurt timp dupa ce, la inceputul lunii octombrie, Wimmer fusese desemnat vicepresedinte executiv al BCR, secondandu-l pe Danila. Manfred Wimmer - a carui cariera la Erste incepe in 1998 si se suprapune peste spectaculoasa extindere a bancii austriece de economii in estul Europei – este omul care a negociat cu statul roman cumpararea BCR pentru suma de 3,75 miliarde de euro.

Wimmer va ocupa temporar pozitia de CEO, pana la finalizarea programului de integrare, potrivit informatiilor furnizate de catre oficialii BCR, urmand ca dupa terminarea acestui proces sa fie numit un nou CEO.

Numirea austriacului la varful celei mai mari banci romanesti vine ca urmare a demisiei lui Nicolae Danila, o miscare "al carei moment l-am agreat impreuna"., dupa cum spune Andreas Treichl, CEO al Erste Group. Nicolae Danila a preluat conducerea BCR in anul 2000, pastrand-o si dupa privatizarea bancii, in 2005.

Cititi mai multe despre acest subiect in editia de saptamana viitoare a BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
banci,
wiemmer,
danila,
demisie
/actualitate/afaceri/danila-pleaca-vine-wimmer-965851
965851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.