Dacia şi Nokia ţin România în mişcare

Postat la 10 august 2010 12 afişări

În prima jumătate a anului, România a exportat maşini şi echipamente de transport în valoare de 7,3 miliarde de euro. Peste jumătate din vânzările României în străinătate sunt făcute de industrie.

Automobile Dacia şi companiile producătoare de maşini şi echipamente de transport continuă să ţină sus exporturile României: în prima jumătate de an, am livrat în străinătate maşini şi echipamente de transport în valoare de 7,3 miliarde de euro, adică 43,2% din exporturile totale de 17,1 miliarde de euro, arată datele statistice oficiale. Astfel, vânzările de maşini în afara ţării au crescut cu 1,7 miliarde de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,6 miliarde de euro comparativ cu mij-locul anului 2008, când economia "duduia". Anul trecut, PIB s-a redus în toate sectoarele de activitate şi în mod deosebit în comerţ; repararea automobilelor şi articolelor casnice; hoteluri şi restaurante; transporturi şi telecomunicaţii (-11,2%) şi construcţii (-13,6%), care au contribuit cu peste 31% la formarea PIB.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Dacia,
Nokia,
exporturi,
industrie
/actualitate/afaceri/dacia-si-nokia-tin-romania-in-miscare-6826588
6826588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.