Dacia a cerut ajutor de stat de 42 milioane lei pentru noul model Logan

Postat la 02 mai 2011 11 afişări

Constructorul Automobile Dacia a solicitat anul trecut ajutor de la stat in valoare de 42,4 milioane lei (10,5 milioane euro) pentru dezvoltarea proiectului X 52, numele de cod pentru noua generatie Logan, programata pentru lansare in anul 2012.

Tot anul trecut, constructorul auto a obtinut finantare nerambursabila in valoare de 20 milioane lei pentru punerea in functiune a unei linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 si H5. Fondurile a fost obtinute prin Programul Operational Sectorial «Cresterea Competitivitatii Economice», cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Modelul Logan a fost lansat in luna iunie 2004 la Salonul Auto de la Paris, iar in prezent este disponibil in sase versiuni - Logan, Ambiance, Preferance, Laureate, Prestige si editia speciala Black Line. In octombrie 2010, la fabrica din Mioveni a fost produs automobilul Dacia Logan cu numarul un milion.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
dacia,
ajutor de stat,
model,
logan
/actualitate/afaceri/dacia-a-cerut-ajutor-de-stat-de-42-milioane-lei-pentru-noul-model-logan-8213751
8213751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.