Cum se vor calcula pensiile in viitor

Postat la 01 martie 2010 17 afişări

Majoarea varstei de pensionare pentru femei si schimbarea modalitatii de crestere a punctului de pensie sunt doua dintre cele mai discutate prevederi ale noii legi a pensiilor. In ceea ce priveste indexarea punctului de pensie, acest indicator va fi decuplat de salariul mediu pana in 2030, urmand ca acesta sa creasca doar in raport cu rata inflatiei.

Astfel, daca in prezent, punctul de pensie reprezinta un procent din salariul mediu pe economie (39,9%, desi legea prevede 45%), incepand de la anul punctul va creste doar cu 50% din cresterea salariului mediu, la care se adauga inflatia, realizate in anul precedent.

In cazul in care doar inflatia creste, iar salariul mediu scade, punctul de pensie se majoreaza doar cu rata inflatiei. Daca ambii indicatori in functie de care se face cresterea pensiilor scad, punctul de pensie ramane la valoarea din anul anterior.

Mai multe amanunte pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
pensie,
recalculare
/actualitate/afaceri/cum-se-vor-calcula-pensiile-in-viitor-5673930
5673930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.