Criza ieftineste mobila din Spania

Postat la 11 noiembrie 2008 41 afişări

Importatorul de mobila Mundo Mob estimeaza ca preturile la produsele aduse din Spania vor scadea, in cursul anului viitor, cu 15%, pe fondul crizei pietei imobiliare iberice care va genera micsorarea tarifelor la materiile prime

In ultima jumatate a anului, preturile la mobilierul realizat in Spania au scazut cu 7%, dar deocamdata nu s-a semnalat o depreciere a acestora pe segmentul high-end sau de lux, dupa cum apreciaza reprezentantii companiei. Acestia nu exclus insa ca una dintre evolutiile ulterioare ale actualei crize sa-i determine pe producatorii de mobila de acest gen sa-si reduca productia si, implicit, sa faca restructurari la nivel de personal.

 

Mobila importata din Spania ajunge in proportie de 70% la dezvoltatori si 30% la consumatorii individuali, cele mai multe produse avand un design modern. “In Romania, se cumpara mult mobilier modern, modular, spre deosebire de tarile arabe, de exemplu, unde modernul nu prea are loc de mobilierul clasiv, masiv [...] In ultimele luni, am observat o tendinta a clientilor spre un stil clasic epurat, spre art-deco”, a precizat Emilia Ionita, directorul general al importatorului.

 

Principalii jucatori de pe piata mobilei sunt producatori si retaileri ca Mobexpert, Elvila, IKEA, Staer sau Silvarom, dar si importatori specializati precum Class Living (mobila de lux), Corporate Office Solutions (mobila de birou), Hansen (mobila de birou), Romina (mobila pentru copii), Thomasville (mobila din Statele Unite ale Americii) sau Mundo Mob (mobila din Spania).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
Mundo Mob,
importuri,
preturi,
scadere
/actualitate/afaceri/criza-ieftineste-mobila-din-spania-3481919
3481919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.