Concurenţa avertizează băncile să nu se înţeleagă la comisioane

Postat la 10 august 2010 8 afişări

Bancherii au fost avertizaţi de către Consiliul Concurenţei să nu facă înţelegeri de tip cartel, prin stabilirea aceloraşi comisioane şi dobânzi la creditele pentru populaţie.

Autoritatea din domeniul concurenţei atrage atenţia membrilor Asociaţiei Române a Băncilor că schimbul de informaţii, în special privind costurile aferente împrumuturilor, ar putea intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei, precum şi ale dispoziţiilor Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene. "Această atenţionare vine în contextul acţiunii promovate şi susţinute de bănci pentru a modifica prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind contractele de credit pentru consumatori.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Consiliul Concurentei,
comisioane,
dobanzi
/actualitate/afaceri/concurenta-avertizeaza-bancile-sa-nu-se-inteleaga-la-comisioane-6826828
6826828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.