Cei mai mari cinci constructori au afaceri de un miliard de euro

Postat la 15 iunie 2010 20 afişări

Primii cinci constructori - Romstrade din Giurgiu, Hidroconstructia, Spedition UMB din Bacau, Strabag (Austria) si Tehnologica Radion au cele mai mari afaceri din reabilitari de drumuri si lucrari de infrastructura, avand afaceri totale de un miliard de euro, circa 8% din valoarea totala a pietei de constructii, care s-a ridicat anul trecut la circa 12 mld. euro.

Paradoxul poate fi explicat prin faptul ca anul trecut piata imobiliara s-a prabusit, iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a avut un buget record pentru investitii in drumuri nationale si autostrazi de 8,9 mld. lei (2,1 mld. euro). Bugetul CNADNR a fost cu 56% mai mare decat in 2008, insa rezultatele au fost finalizarea a doar 42 km de autostrada de la Gilau la Turda (din Autostrada Transilvania). si finantarea unor autostrazi precum Bucuresti-Ploiesti, Timisoara-Arad, centura Arad, centura Constanta, care sunt oricum in stadii incipiente.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cei-mai-mari-cinci-constructori-au-afaceri-de-un-miliard-de-euro-6422397
6422397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.