Ce vraji se mai fac in telecom? (SLIDESHOW)

Postat la 26 ianuarie 2010 20 afişări

Piata autohtona de telecomunicatii trece anul acesta printr-o perioada de stabilizare, determinata ma putin de recesiunea economica, cat de maturizarea inerenta spre care tinde o piata aflata in curs de dezvoltare. Tendintele globale si previziunile analistilor Deloitte pentru piata telecom se regasesc si in Romania.

"Intr-o oarecare masura, identificam tendintele globale in noile modele de consum de pe plan local: consumatorii se lasa purtati de valul tehnologiilor noi si sofisticate, cum sunt telefoanele inteligente, retelele mobile in banda larga sau retelele sociale, dar asteptarile legate de calitatea serviciilor si a metodelor de plata sunt tot mai ridicate. In 2010 va fi interesant de urmarit evolutia pietei 3G in Romania, considerand miscarile de pe piata", a declarat Andrei Ionescu, senior manager in cadrul Deloitte Romania.

Mai exact, este vorba despre accelerarea competitiei, odata cu achizitia de anul trecut facuta de Cosmote Romania, carea preluat Telemobil, unul dintre posesorii unei licente 3G, alaturi de Orange, Vodafone si RCS&RDS.

La nivel global, tendintele din industria de telecomunicatii sunt determinate in acest an de evolutia tehnologica si perspectivele economice, piata de profil fiind orientata spre strategii eficiente din punct de vedere al costurilor, dar si spre solutii noi care sa faca fata ratelor tot mai ridicate de utilizare si retelelor aglomerate, dupa cum reiese dintr-un raport realizat de grupul specializat in tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) din cadrul Deloitte.

"In pofida nesigurantei economice actuale, industria de telecomunicatii nu poate urma decat o singura directie, pentru ca odata ce lumea s-a conectat la retelele mobile, nu se mai poate intoarce inapoi", spune Ahmed Hassan, partener si lider TMT in cadrul Deloitte Balcani. "In contextul unui ritm accelerat de adoptie a retelelor mobile in banda larga, intreaga industrie de telecomunicatii incearca sa faca fata acestor miscari".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
tendinte,
2010,
Deloitte,
studiu,
smartphone,
wireless,
VoIP
/actualitate/afaceri/ce-vraji-se-mai-fac-in-telecom-slideshow-5442334
5442334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.