BNR a scazut dobanda de politica monetara la un minim istoric. Scad dobanzile la credite?

Postat la 29 martie 2010 9 afişări

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, luni, sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte, la 6,5%, nivel minim istoric, si sa mentina ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%.

Reducerea dobanzii de politica monetara la 6,5% este aplicabila incepand de marti, 30 martie. Banca centrala a reiterat ca urmareste gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Totodata, BNR a aratat ca va continua sa monitorizeze atent evolutiile interne si ale mediului economic global, astfel incat, prin adecvarea instrumentelor sale, sa asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preturilor si de stabilitate financiara, in contextul realizarii angajamentelor stabilite in acordurile cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si alte institutii financiare internationale.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
dobanda,
politica monetara,
reducere
/actualitate/afaceri/bnr-a-scazut-dobanda-de-politica-monetara-la-un-minim-istoric-scad-dobanzile-la-credite-5785937
5785937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.