Basescu si Boc intretin poporul cu taxa gonflabila. De ce TVA "data inapoi jos" nu va ieftini mancarea

Postat la 12 iulie 2010 13 afişări

Economistii si oamenii de afaceri sustin ca reducerea TVA de la 24% la 19% in acest moment fie nu este posibila, fie nu are rost, din doua motive: statul are nevoie de banii din majorare si nimeni nu poate garanta ca preturile vor reveni la nivelul dinaintea majorarii.

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, declara ca daca Guvernul vrea intr-adevar sa ieftineasca mancarea, ar trebui nu sa impoziteze mai drastic, ci sa fiscalizeze, adica sa reduca evaziunea fiscala si sa lupte impotriva economiei subterane. "Ati vazut la televizoare doamnele care vand in piata si au scumpit rosiile de la 2 lei la 3 lei pe kilogram din cauza TVA, dupa cum spun ele. Este vreuna dintre ele platitoare de TVA? Daca nu e, atunci de ce a scumpit?", se intreaba Minea.

Matei Paun, managing partner BAC Investment, spune ca readucerea TVA la nivelul de 19% in acest moment este o masura proasta, pentru ca ea nu isi va atinge scopul: preturile nu vor scadea. El adauga ca problema readucerii TVA la 19% nu este neaparat ca statul va pierde din incasari, pentru ca exista solutii in acest sens, intre care majorarea cotei unice: "Mai mult ca sigur va fi majorata. Se pune doar problema cand va fi anuntat acest lucru".

Cititi mai mult pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Basescu,
Boc,
TVA,
scumpiri,
alimente
/actualitate/afaceri/basescu-si-boc-intretin-poporul-cu-taxa-gonflabila-de-ce-tva-data-inapoi-jos-nu-va-ieftini-mancarea-6540017
6540017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.