AFP: Imprumutul de la FMI a salvat Romania

Postat la 08 mai 2010 12 afişări

In primavara anului 2009, cu mult inainte de Grecia, Romania a primit un ajutor crucial de la FMI si UE pentru a depaşi criza economica. Un an mai tarziu, analistii considera ca statul a evitat ce era mai rau, dar n-a profitat de aceasta situatie pentru a-si reforma economia.

"Romania avea nevoie de bani de la FMI si UE, sau s-ar fi confruntat cu o criza de lichiditate, sistemul sau financiar riscand falimentul", a declarat pentru AFP economistul Daniel Daianu, fost ministru de Finante.

Din pacate, adauga el, recesiunea a fost mai severa decat s-a anticipat, avand ca rezultat venituri mai mici, "in timp ce irosirea resurselor publice a continuat".

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
imprumut,
FMI,
Romania
/actualitate/afaceri/afp-imprumutul-de-la-fmi-a-salvat-romania-6101424
6101424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.