AdePlast a inceput exportul in Slovacia si vizeaza Ucraina si Bulgaria

Postat la 01 martie 2010 73 afişări

Producatorul de materiale de constructii AdePlast, care detine doua fabrici in Oradea si Ploiesti, a inceput in luna februarie sa exporte produse in Slovacia, piata care se adauga Ungariei, Republicii Moldova, Italiei si Greciei.

Primul transport de 26 de tone de materiale de constructii (Sapa Top 1) produse in Romania la fabrica noastra din Oradea a plecat inspre partenerii nostri din Slovacia. Nu este mult pentru moment, dar consideram ca este esential pentru noi si pentru toti producatorii romani care au investit in ultimii ani in capacitati de productie performante, sa depasasca granitele Romaniei" a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

Slovacia se adauga altor piete externe unde AdePlast exporta deja produse, cea mai importanta dintre acestea fiind Ungaria, unde au fost inregistrate anul trecut vanzari de 400.000 de euro. Compania mai exporta produse in Republica Moldova, unde au fost trimise in acest an 100 de tone de materiale de constructii (adezivi pentru gresie si faianta, gleturi de ipsos , mortar, sapa autonivelanta, vopsele si tencuieli decorative) tinta anuala fiind de 2.500 - 3.000 de tone de materiale de constructii.

Compania a mai exportat produse pe baza de ipsos in Grecia si 50 de tone de tone de materiale de constructii - adezivi, gleturi, sapa autonivelanta, vopsea de exterior si polistiren expandat - in Italia. "Speram ca in cursul anului 2010 sa intram pe pietele din Bulgaria si Ucraina . Ne focusam pe gasirea unor parteneri strategici. Acum suntem in negocieri cu mai multi distribuitori si lanturi de distributie din aceste doua tari" precizeaza Marcel Barbut.

Compania a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri 116.4 milioane de lei, cu un plus de doua procente fata de cifra de afaceri din 2008. In euro, datorita diferentei de curs, afacerile companiei au scazut de la circa 31 de milioane de euro la 27,5 mil. euro. Profitul AdePlast in 2009 a fost de 6,4 milioane lei, in scadere in lei cu 25,6 de procente fata de cel din 2008

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
AdePlast,
export,
produse,
Marcel Barbut
/actualitate/afaceri/adeplast-a-inceput-exportul-in-slovacia-si-vizeaza-ucraina-si-bulgaria-5670032
5670032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.