50 milioane €, de la fumatori pentru stat

Postat la 09 noiembrie 2009 8 afişări

In numai doua luni de zile, pe final de an, fumatorii vor cotiza cu 50 milioane de euro in plus la bugetul statului

Ministerul Finantelor a decis impreuna cu producatorii din industria tutunului sa aplice gradual scumpirea tigarilor, care ar fi trebuit sa se produca brusc la 1 ianuarie. Motivul invocat de ambele tabere a fost acela ca o scumpire brusca, de 30%, ar fi dus la o crestere alarmanta a contrabandei si ar fi fost greu digerabila pentru populatie.

Dincolo de aceasta explicatie, statul s-a ales si cu un câstig suplimentar deloc de neglijat in ultimele doua luni ale anului: aproape 50 milioane de euro. Incepând cu data de 2 noiembrie, pachetul de tigari este mai scump, in medie, cu 60 de bani. Tinând cont de faptul ca, din pretul unui pachet de tigari mediu, aproximativ 80% reprezinta taxe catre buget (accizele fiind preponderente), rezulta ca, in urma scumpirii cu 60 de bani, 48 de bani se duc suplimentar la vistieria statului.

Mai multe despre scumpirile tigarilor pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tigari,
accize,
scumpiri
/actualitate/afaceri/50-milioane-de-la-fumatori-pentru-stat-5090868
5090868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.