Aeroportul Roma-Fiumicino, închis din cauza unui incendiu

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 07 mai 2015 57 afişări

Un vast incendiu a izbucnit joi dimineaţa la terminalul 3 al Aeroportului Fiumicino din Roma, fără să producă victime, care a fost închis până cel puţin la ora locală 14.00 (15.00, ora României), a anunţat joi dimineaţa societatea aeroporturilor Roma Adr, relatează AFP în pagina electronică.

La izbucnirea incendiului, înainte de ora locală 5.00 (6.00, ora României), terminalul era gol, astfel că nu s-a soldat cu victime sau răniţi. Însă câţiva angajaţi ai aeroportului au fost intoxicaţi cu fum.

Având în vedere pagubele, autorităţile italiene au decis să închidă aeroportul şi să interzică accesul, cel puţin până joi după-amiaza. Toate zonele au fost închise, a constatat AFP. Incendiul a fost controlat la ora locală 7.00 (8.00, ora României) de către aproximativ 50 de pompieri trimişi la intervenţie.

Cauzele incendiului şi locul exact de unde a pornit erau încă necunoscute, dar directorul aviaţiei civile italiene Alessio Quaranta, intervievat de postul Rainews, a evocat posibilitatea ca focul să fi pornit din zona bagajelor.

Alitalia şi-a anulat toate cursele - atât la plecare, cât şi la sosire - de pe Fiumicino prevăzute joi până la ora locală 14.00 (15.00, ora României), cu excepţia sosirii unor zboruri intercontinentale, potrivit unui comunicat al companiei aeriene naţionale.

Alitalia precizează că întreaga sa reţea urmează să fie afectată joi de întârzieri şi anulări de zboruri din cauza acestui incendiu, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unui francez care a venit la faţa locului să ia avionul către ora 5.00 GMT (8.00, ora României), un fum negru încă se mai ridica din terminal, dar atmosfera era calmă, iar la faţa locului se aflau puţine persoane. Toate căile de acces în aeroport erau pustii, iar accesul către parcări era blocat cu panglici, a precizat el pentru AFP.

Traficul pe autostrada care conduce la aeroport şi legătura feroviară cu Roma au fost întrerupte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
AEROPORT,
INCENDIU
/actualitate/aeroportul-roma-fiumicino-inchis-din-cauza-unui-incendiu-14221791
14221791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.