ADM Farm a declanşat procedura de concordat preventiv

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 octombrie 2014 636 afişări

ADM Farm, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie de farmaceutice şi parafarmaceutice din România, a decis să redreseze activitatea apelând la procedura concordatului preventiv, în vederea optimizării management-ului cash flow-ului şi gestionării riscurilor de lichiditate.

ADM Farm a declanşat procedura de concordat preventiv

Decizia se înscrie în strategia de dezvoltare a afacerilor companiei pe termen lung şi vizează eficientizarea activităţii şi a proceselor de business, menţinerea unei balanţe optime între creştere, profitabilitate şi cash-flow, precum şi consolidarea parteneriatelor cu creditorii societăţii.

ADM Farm a solicitat instanţei în data de 21 octombrie 2014 admiterea deschiderii procedurii concordatului, o metodă de redresare semi-judiciară prin care societatea intenţionează să realizeze un acord transparent şi echitabil cu toţi creditorii societăţii – furnizori şi instituţii de credit, în vederea compensării acestora în condiţii cât mai bune, în termen de doi ani de la data deschiderii procedurii.

Scopul fundamental al procedurii concordatului preventiv îl constituie continuarea activităţii societăţii şi achitarea creanţelor în condiţii mult mai favorabile decât în ipoteza insolvenţei.

„Piaţa în care operăm este într-o continuă schimbare, iar una din problemele cu care se poate confrunta chiar şi o firmă profitabilă este cea a deficitului de cash flow. Pentru a face faţă acestei provocări şi pentru a preveni situaţiile de criză cu impact semnificativ asupra performanţelor companiei, am ales să revitalizăm activitatea firmei apelând la o procedură flexibilă şi eficientă pentru toate părţile implicate. Succesul acestui tip de abordare pe pieţe mature din vestul Europei ne face să credem că aceasta este cea mai bună soluţie pentru a ne continua dezvoltarea şi operaţiunile pe termen mediu şi lung”, a declarat Adrian Samson, director general ADM Farm.

Oferta de concordat va fi comunicată tuturor categoriilor de creditori în termen de 30 de zile de la data deschiderii procedurii. ADM Farm urmează să fie asistată  în această procedură de specialişti în restructurare, administratorul concordatar propus fiind ZRP Insolvency SPRL.

„Sperăm ca prin acest proiect să deschidem mai mult piaţa spre folosirea procedurii concordatului preventiv pentru redresarea activităţii societăţilor comerciale, pentru că este mult mai performantă decât o procedură judiciară şi pentru că asigură un tratament corect al creditorilor”, a adăugat Elena Cosma, partener ZRP Insolvency şi coordonator al proiectului.

ADM Farm este una dintre cele mai importante companii din distribuţia farmaceutică, înfiinţată în anul 1998. Sediul central ADM Farm se află în Bucureşti, compania asigurând acoperire naţională prin filialele din Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova, Galaţi, Suceava, Timişoara. În prezent, ADM Farm are o echipă de peste 450 de profesionişti şi colaborează cu peste 120 de producători şi peste 3500 de clienţi, cărora le furnizează cca 5500 de produse şi servicii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adm-farm-a-declansat-procedura-de-concordat-preventiv-13473803
13473803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.