Acuzaţii incredibile aduse companiei conduse de cel mai bogat om din lume. Ce le făcea angajatilor este de-a dreptul revoltator

Postat la 02 septembrie 2020 3087 afişări

Acuzaţii incredibile aduse companiei conduse de cel mai bogat om din lume. Ce le făcea angajatilor este de-a dreptul revoltator

Angajaţii Amazon au devenit tot mai vocali în legătură cu condiţiile periculoase în care lucrează în timpul pandemiei, intrând în greve şi organizând proteste în mod repetat. În cele mai multe cazuri, s-au organizat pe reţelele de socializare, fie pentru a atrage atenţia publicului asupra situaţiei din interior, fie pentru a întocmi strategii, în conversaţii private, despre cum să forţeze compania să abordeze diverse probleme.

Marţi, Vice a raportat că Amazon a monitorizat zeci de grupuri private şi publice de social media administrate de şoferii Amazon Flex din SUA, Marea Britanie şi Spania, scriu cei de la Business Insider. Potrivit Vice, angajaţii companiei Amazon au folosit un instrument intern de monitorizare a reţelelor de socializare şi au compilat rapoarte periodice pentru a ţine evidenţa postărilor şoferilor.

Au fost astfel monitorizate conversaţiile care au avut loc pe diferite platforme, inclusiv în grupuri private de Facebook, şi chiar şi tweet-uri care conţin cuvintele-cheie „Amazon Flex”, a raportat Vice.

Pe ecranul de conectare al computerului folosit pentru monitorizare, Amazon a descris conţinutul ca fiind „clasificat”, adăugând: „NU PARTAJAŢI fără o autentificare adecvată. Majoritatea capturilor de ecran provin din grupuri Facebook închise. Vor exista repercursiuni dacă ajung la îndemâna oricăruia dintre partenerii noştri de livrare."

Curierii Amazon şi angajaţii din depozite au devenit mai sinceri în ultimele luni cu privire la salariile mici, lipsa de beneficii şi presiunea de a lucra în ceea ce spun că sunt condiţii nesigure. Pe fondul acestei situaţii au organizat greve în New York, California, Minnesota, Illinois, Spania şi Italia.

Recent, când averea lui Jeff Bezos – cel mai bogat om din lume – a depăşit pragul de 200 de miliarde de dolari, muncitorii au protestat în faţa casei sale pentru a cere salarii şi beneficii mai bune. Dar pe măsură ce angajaţii Amazon au devenit mai uniţi în a vorbi despre tratamentul pe care îl primesc, compania a răspuns la rândul său, devenind din ce în ce mai ostilă îl legătură cu aceste proteste.

Amazon a concediat cel puţin cinci muncitori care s-au pronunţat public împotriva companiei, determinând o serie de investigaţii din partea autorităţilor de reglementare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
angajati,
monitorizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.