Acuzaţii de fraudă fiscală pentru cei trei argentinieni implicaţi în scandalul FIFA

Autor: Traian Terzian Postat la 28 iulie 2015 38 afişări

Ministrul argentinian al Justiţiei a anunţat că cei trei oameni de afaceri argentinieni implicaţi în scandalul de corupţie de la FIFA sunt acuzaţi în ţara lor de fraudă fiscală în valoare de 40 de milioane de dolari, informează L'Equipe.

Biroul de criminalitate economică şi spălare de bani din Argentina a depus o plângere împotriva oamenilor de afaceri Alejandro Burzaco, Hugo şi Mariano Jinkis, tată şi fiu.

Cei trei sunt arestaţi la domiciliu, Burzaco la Bolzano (Italia), iar ceilalţi doi la Buenos Aires, şi fac obiectul unei cereri de extrădare din partea justiţiei americane.

Procurorii americani susţin că Alejandro Burzaco, 50 de ani, împreună cu Hugo Jinkis, 70 de ani, şi cu fiul acestuia, Mariano Jinkis, 40 de ani, au obţinut prin mituire drepturi media la competiţii din zona nord-americană, centrală şi de sud. Burzaco este preşedintele companiei de marketing sportiv Torneos y Competencias, în timp ce Hugo şi Mariano Jinkis controlează Full Play, altă firmă de marketing sportiv, cu sediul în Argentina.

La 3 iunie, Interpolul a anunţat, pe site-ul oficial, că a dat în urmărire şase persoane, Jack Warner, fost viceşedinte FIFA, preşedintele CONCACAF, Nicolas Leoz, fost membru FIFA şi fost preşedinte CONMEBOL, Alejandro Burzaco, de la firma argentiniană Torneos y Competencias SA, Hugo Jinkis şi Mariano Jinkis (Full Play Group S.A.) şi Jose Margulies (cunoscut şi ca Jose Lazaro - de la firma Valente Corp. and Somerton Ltd).

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. În urma scandalului, preşedintele Jospeh Blatter şi-a anunţat demisia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
ARGENTINA,
FIFA
/actualitate/acuzatii-de-frauda-fiscala-pentru-cei-trei-argentinieni-implicati-in-scandalul-fifa-14647322
14647322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.