Cine a folosit cardul naţional de sănătate în reţeaua Regina Maria?

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 27 iulie 2015 990 afişări

78% dintre pacienţii asiguraţi, înscrişi pe listele medicilor din Regina Maria, au accesat servicii medicale cu cardul de sănătate, în cadrul Reţelei, până la data de 1 iulie 2015. Serviciile medicale accesate cu cardul de sănătate reprezintă 57% din totalul serviciilor accesate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În intervalul 1 mai – 1 iulie 2015, aproximativ 10.500 de pacienţi din toată ţara şi-au activat cardul naţional de sănătate în Reţeaua Regina Maria.

Cele mai solicitate servicii de sănătate accesate cu cardul, în perioada 1 mai – 1 iulie, au fost analizele de laborator uzuale (biochimice şi hematologice), servicii aferente consultaţiilor de boli cronice şi, în cazul serviciilor spitaliceşti, naşterile.

Separat, au fost înregistrate 422 de spitalizări pe baza cardului de sănătate, în reţeaua Regina Maria.

„Cardul de sănătate este un pas înainte pentru sistemul de sănătate din România, un instrument care asigură transparenţa în sistem şi care îi conferă pacientului siguranţa că banii cu care contribuie la fondul de asigurări sunt cheltuiţi în beneficiul sănătăţii lui”, a declarat Fady Chreih, director general al reţelei de sănătate Regina Maria.

Începând cu data de 1 mai 2015, cardul de sănătate a devenit obligatoriu pentru toate serviciile decontabile de CNAS, inclusiv pentru cele oferite în reţeaua Regina Maria. Toţi pacienţii care doresc să acceseze servicii medicale decontate prin casele de asigurări trebuie să prezinte de fiecare dată cardul naţional de sănătate. Pentru a facilita validarea acestora, toate locaţiile Regina Maria care oferă servicii decontabile dispun de cititoare de carduri unde acestea pot fi activate – în total, 130 de dispozitive.

Activarea constă în înlocuirea codului PIN iniţial al cardului (000) cu un PIN din patru cifre care nu trebuie divulgat nimănui.

Nu este necesară vizita la medicul de familie pentru activarea cardului de sănătate. Acest lucru este necesar doar pentru cei care doresec inscripţionarea cardului cu diverse date medicale (grupa sanguină, opţiunea de a deveni donator etc.)

Regina Maria este cea mai extinsă reţea de servicii medicale private din România, cu peste 3000 de angajaţi şi colaboratori, în cele 21 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară, având peste 1,2 milioane de pacienţi retail şi un portofoliu de aproximativ 300.000 de abonamente corporate. Regina Maria are 4 spitale, 2  maternităţi, 5 campusuri medicale, 5 centre de imagistică, 11 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem şi peste 180 de policlinici partenere în ţară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-a-folosit-cardul-national-de-sanatate-in-reteaua-regina-maria-14645281
14645281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.