Actorul Christopher Plummer îşi va lăsa amprentele în cimentul de la Hollywood

Autor: Florin Badescu Postat la 05 martie 2015 54 afişări

Actorul Christopher Plummer, în vârstă de 85 de ani, îşi va lăsa amprentele mâinilor şi picioarelor în faţa celebrului TCL Chinese Theatre din Hollywood, pe 27 martie, în cadrul unei ceremonii care va marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music".

"Trimit tot felul de e-mailuri. Cum ar trebui să mă îmbrac? Cum să fac pentru a nu-mi murdări hainele? Cum ne vom descurca la acea ceremonie? Totul pare că seamănă cu cea mai veche farsă din lume", a declarat, în glumă, starul canadian pentru revista People. "De fapt, sunt încântat. Consider că aceasta este o onoare uriaşă care mi se face, chiar dacă pare genul de «imortalizare» de care, probabil, nu prea vrei să ai parte", a adăugat Christopher Plummer.

Christopher Plummer va participa alături de actriţa Julie Andrews şi la TCM Classic Film Festival, un eveniment care se va desfăşura la Hollywood în perioada 26 - 29 martie. Festivalul va debuta cu o proiecţie specială a filmului "Sunetul muzicii". În acest lungmetraj celebru, lansat în 1965, Christopher Plummer a interpretat rolul căpitanului Von Trapp.

Christopher Plummer, în vârstă de 85 de ani, este un actor canadian de teatru, film şi televiziune. A debutat în cinematografie cu un rol în filmul "Stage Struck" din 1958, iar printre filmele notabile din prima parte a carierei sale se numără pelicule precum "Căderea Imperiului Roman" (1964), "Noaptea generalilor" (1967), "Lock Up Your Daughters!" (1969), "Întoarcerea Panterei Roz" (1975), "Omul care voia să fie rege" (1975) şi "Iisus din Nazareth" (1977).

Într-o carieră care se întinde pe durata a şapte decenii şi care a inclus roluri în fiecare ramură a artei dramatice, Christopher Plummer este probabil cel mai bine cunoscut de public pentru rolul căpitanului Georg Ludwig von Trapp din musicalul "Sunetul muzicii" (1965), în care a jucat alături de Julie Andrews. Actorul canadian a jucat şi în numeroase seriale de televiziune, inclusiv în legendara miniserie TV "Pasărea Spin".

Printre cele mai recente roluri ale sale din cinema se remarcă cele din filmele "Scandal în industria tutunului/ The Insider", "Omul din interior/ Inside Man", "Deasupra tuturor/ Up", "Ultima staţie/ The Last Station", "Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Doctor Parnassus", "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl With The Dragon Tattoo" şi "Beginners".

Christopher Plummer a câştigat numeroase premii, printre acestea numărându-se trofee prestigioase precum un Oscar, două Emmy, două Tony, un Glob de Aur, un SAG Award şi un BAFTA. Graţie victoriei sale de la gala premiilor Oscar din 2012, la 82 de ani, pentru rolul din "Beginners", Christopher Plummer a devenit cel mai în vârstă actor din lume care a câştigat un astfel de trofeu decernat de Academia de film americană. Starul canadian a mai primit o nominalizare la Oscar în 2010, la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru evoluţia sa din filmul "Ultima staţie/ The Last Station".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHRISTOPHER PLUMMER,
AMPRENTE,
HOLLYWOOD
/actualitate/actorul-christopher-plummer-isi-va-lasa-amprentele-in-cimentul-de-la-hollywood-13937844
13937844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.