Acţiunile riscante au cele mai mari creşteri la început de an

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 13 martie 2013 16 afişări

Acţiunile Cemacon Zalău, Mechel Târgovişte, Rompetrol Rafinare şi Electroputere Craiova, patru dintre companiile care au raportat pierderi substanţiale anul trecut, sunt în topul celor mai mari creşteri de pe bursă de la începutul anului, ceea ce arată un apetit mai mare pentru risc al investitorilor.

Acţiunile riscante au cele mai mari creşteri la început de an

Acţiunile Cemacon Zalău, Mechel Târgovişte, Rompetrol Rafinare şi Electroputere Craiova, patru dintre companiile care au raportat pierderi substanţiale anul trecut, sunt în topul celor mai mari creşteri de pe bursă de la începutul anului, ceea ce arată un apetit mai mare pentru risc al investitorilor. Situaţia este diferită faţă de anul trecut, când creşterea bursei a venit în special pe acţiunile celor mai importante companii listate, precum Petrom, Banca Transilvania şi SIF-urile, care au avut şi evoluţii bune ale rezultatelor financiare. Producătorul de cărămizi Cemacon Zalău, compania cu cea mai mare creştere de pe bursă de la începutul anului, de 114%, a avut anul trecut pierderi de 11 mil. lei. Chiar dacă firma a avut afaceri în creştere anul trecut şi profit operaţional, riscul intrării în insolvenţă este ridicat din cauza datoriilor la bănci. Totuşi, un fond finlandez a pariat 3,8 mil. lei pe revenirea Cemacon, preluând 29% din acţiuni. Creşteri puternice au înregistrat şi dezvoltatorul imobiliar Impact, compania de foraj Dafora sau compania de construcţii Condmag Braşov.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
actiuni,
companii,
risc,
pierderi
/actualitate/actiunile-riscante-au-cele-mai-mari-cresteri-la-inceput-de-an-10664514
10664514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.