Acţiunile Facebook, la un minim record. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane dolari

Postat la 17 august 2012 11 afişări

Acţiunile Facebook au închis joi pentru prima dată sub 20 de dolari, la un nou minim record, de 19,87 dolari, iar averea cofondatorului Mark Zuckerberg a atins cel mai scăzut nivel de la listarea companiei în mai.

Cotaţia Facebook a închis cu 6,3%, la 19,87 dolari, după ce a atins pe parcursul şedinţei un minim record de 19,69 dolari, potrivit Bloomberg.

Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari şi a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

Noul declin al Facebook se încadrează în trendul înregistrat după listarea din 17 mai şi vine după ce joi au fost ridicate restricţiile de vânzare pentru 271,1 milioane de acţiuni. Intrarea pe bursă a noului pachet de titluri a crescut volumul acţiunilor tranzacţionabile cu 60%.

"Piaţa nu este convinsă de viitorul Facebook. Zuckerberg se gândeşte, însă, la acest aspect doar din perspectiva impactului asupra oportunităţilor strategice ale companiei", a declarat David Kirkpatrick, autor al "The Facebook Effect", o istorie a companiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acţiuni,
Facebook,
minim,
Zuckerberg
/actualitate/actiunile-facebook-la-un-minim-record-zuckerberg-a-pierdut-600-de-milioane-dolari-9955318
9955318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.