Acţiunile europene cresc puternic după votul din Parlamentul Greciei

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 iulie 2015 172 afişări

Acţiunile companiilor europene sunt în creştere puternică joi, după ce Parlamentul Greciei a aprobat miercuri noaptea reformele cerute de creditori în schimbul ajutorului financiar, iar investitorii aşteaptă şi declaraţii ale preşedintelui Băncii Centrale Europene Mario Draghi despre criza elenă.

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 1,24% şi se îndreaptă spre a şaptea creştere consecutivă, relatează MarketWatch.

Parlamentul elen a aprobat măsurile de austeritate după dezbateri aprinse şi pe fondul protestelor violente anti-austeritate.

Planul de austeritate trebuie aprobat şi de parlamentele naţionale din mai multe state din zona euro, între care Germania şi Finlanda, state care au adoptat poziţii intransigente faţă de Grecia.

Preşedintele BCE Mario Draghi va conduce joi şedinţa de politică monetară a instituţiei, care va fi urmată de o conferinţă de presă.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în urcare cu 1,35%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,35%, IBEX 35 creşte la Madrid cu 1,31%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,39%. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este în creştere cu 0,56%.

Euro este în scădere cu 0,3%, la 1,0908 dolari pe unitate, evoluţie influenţată de preşedintele Rezervei Federale americane Janet Yellen, care a declarat miercuri că instituţia intenţionează în continuare să înceapă majorarea dobânzilor în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BURSE,
EVOLUŢIE,
/actualitate/actiunile-europene-cresc-puternic-dupa-votul-din-parlamentul-greciei-14600294
14600294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.