Acţiunile europene au avut cea mai amplă creştere zilnică din ultimele 16 luni

Postat la 28 septembrie 2011 15 afişări

Acţiunile celor mai mari companii europene au înregistrat marţi cea mai amplă creştere zilnică din ultimele 16 luni şi s-ar putea îndrepta spre cel mai mare avans săptămânal după iulie 2010, datorită speranţelor că liderii din regiune vor lua măsuri coordonate pentru combaterea crizei datoriilor.

Titlurile bancare au avut printre cele mai bune performanţe, iar indicele de profil STOXX Europe 600 a urcat cu 6,5%, continuând evoluţia pozitivă pentru a treia şedinţă consecutiv. De la începutul acestui an, acest indice a scăzut cu 30%. "Piaţa este în creştere puternică pentru că se pare că politicienii încep să ia lucrurile în serios şi pun la punct un plan coordonat", a declarat David Coombs, manager de fonduri la compania Rathbone Brothers, care administrează active de 23,6 miliarde de dolari, transmite Reuters. El a adăugat că planul nu a fost stabilit, iar piaţa va reflecta incertitudinile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actiuni,
crestere,
companii
/actualitate/actiunile-europene-au-avut-cea-mai-ampla-crestere-zilnica-din-ultimele-16-luni-8808502
8808502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.