Acţiunile băncilor europene coboară la minimul ultimelor 29 de luni şi trag în jos bursele

Postat la 05 septembrie 2011 13 afişări

Cotaţiile băncilor europene au coborât luni la minimul ultimelor 29 de luni şi au afectat negativ bursele, din cauza temerilor privind creditele ipotecare subprime şi o nouă recesiune, dar şi a lipsei de unitate politică care poate zădărnici eforturile de rezolvare a crizei datoriilor din regiune.

Indicele STOXX Europe 600 Banks se afla în scădere cu 5,5% la 10:51 GMT (13:51 ora României). Faţă de începutul anului, indicele a pierdut 33%, după patru luni consecutive de declin.

" Şansele unei recuperări pe termen scurt rămân slabe, întrucât îngrijorările privind criza din zona euro, reformele structurale şi procesul pentru vânzarea incorectă de instrumente financiare garantate prin credite ipotecare au un impact negativ supra pieţei ", a declarat Manoj Ladwa, senior trader la ETX Capital.

Acţiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din sectorul bancar, de 10%, în timp ce costul de asigurare a datoriei băncii pe cinci ani a urcat cu 2,4 puncte procentuale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acţiuni,
bănci,
burse
/actualitate/actiunile-bancilor-europene-coboara-la-minimul-ultimelor-29-de-luni-si-trag-in-jos-bursele-8700069
8700069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.