Actionari polonezi la Credisson

Postat la 31 martie 2006 4 afişări

Enterprise Investors, cel mai mare administrator de fonduri de investitii din Europa Centrala, a preluat un pachet de 41% din actiunile Credisson, cel mai important furnizor de credite de consum din Romania, pentru 9 milioane de euro.

Enterprise Investors, cel mai mare administrator de fonduri de investitii din Europa Centrala, a preluat un pachet de 41% din actiunile Credisson, cel mai important furnizor de credite de consum din Romania, pentru 9 milioane de euro. Tranzactia a inclus atat achizitia de actiuni de la alti actionari, cat si o operatiune de majorare a capitalului. Dupa aceasta tranzactie, structura actionariatului Credisson este: Polish Enterprise Fund V (fond administrat de Enterprise Investors) cu 41%, Oresa Ventures - 37%, Florin Andronescu (fondatorul si directorul executiv al companiei) - 20% si DBG Eastern Europe - 2%.

Credisson este o societate specializata in intermedierea si acordarea de credite de consum, desprinsa anul trecut din Flanco.

Enterprise Investors - companie inregistrata in Polonia - este la a doua investitie pe piata romaneasca, dupa preluarea, in 1999, a unui pachet de actiuni ale operatorului de telefonie mobila Orange pentru suma de 20 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/actionari-polonezi-la-credisson-2510841
2510841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.