Acord UE în cadrul luptei împotriva evaziunii fiscale

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 21 martie 2014 60 afişări

Europenii au decis joi să consolideze lupta împotriva evaziunii fiscale, adoptând un text lăsat deoparte încă din 2008 cu privire la impozitarea veniturilor din economii, blocat până în prezent de către Austria şi Luxemburg.

Există o "undă verde din partea Luxemburgului", a anunţat premierul Marelui Ducat Xavier Bettel într-o conferinţă de presă. Austria şi-a dat şi ea acordul, a anunţat o sursă europeană.

Acest text urmează să extindă schimbul automat de informaţii fiscale despre plăţi efectuate de către trusturi sau fundaţii şi este o componentă importantă a aresenalului UE în lupta împotriva evaziunii fiscale şi secretului bancar.

"Luxemburgul avansează de mult timp către o piaţă bancară transparentă. Am confirmat astăzi (joi) că vrem să avansăm în această direcţie", a declarat Bettel.

Deciziile în domeniul fiscalităţii se iau cu unanimitat de către cele 28 de state membre, iar Viena şi Luxemburgul au refuzat, până în prezent, să semneze textul, cerând egalitatea de tratament cu cinci state care nu sunt membre UE - Elveţia, Liechtenstein, Monaco, Andorra şi Saint-Marin - ca o condiţie prealabilă acordului lor.

Negocierile cu aceste state au înregistrat "progrese", sublinia în urmă cu zece zile comisarul european însărcinat cu Fiscalitatea Algirdas Semeta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
DIPLOMAŢIE,
EVAZIUNE FISCALĂ
/actualitate/acord-ue-in-cadrul-luptei-impotriva-evaziunii-fiscale-12304305
12304305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.