ACORD pentru susţinerea Ciprului: Cea de-a doua bancă a ţării va fi închisă. Măsurile vor izola populaţia şi companiile de restul zonei euro

Postat la 25 martie 2013 16 afişări

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat un acord încheiat între Cipru şi Troica creditorilor internaţionali, punând capăt unei săptămâni de incertitudini şi pericolului ca Cipru să devină primul stat forţat să părăsească uniunea monetară.

ACORD pentru susţinerea Ciprului: Cea de-a doua bancă a ţării va fi închisă. Măsurile vor izola populaţia şi companiile de restul zonei euro

 Acordul prevede închiderea celei de-a doua mari bănci a ţării, Cyprus Popular Bank (Laiki), la care statul deţine 84% din acţiuni, şi pierderi mari pentru deponenţi la cea mai mare instituţie de credit, potrivit Financial Times.

Noul program încheie negocierile intense din ultimele zile, după ce Parlamentul cipriot a respins marţi taxarea tuturor depozitelor bancare, o condiţie din acordul iniţial pentru un pachet de împrumuturi de 10 miliarde de euro.

Eurogroup a avizat acordul în noaptea de duminică spre luni, într-o reuniune care a început cu mai multe ore întârziere, din cauza discuţiilor pe muchie de cuţit între oficialii UE, ai FMI şi cei ai Ciprului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/acord-pentru-sustinerea-ciprului-cea-de-a-doua-banca-a-tarii-va-fi-inchisa-masurile-vor-izola-populatia-si-companiile-de-restul-zonei-euro-10689100
10689100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.