Aceasta este prima ţară din lume care oferă, de azi, transport public gratuit

Autor: Andra Stroe Postat la 29 februarie 2020 2202 afişări

Luxemburg devine de astăzi prima ţară din lume care oferă transport public gratuit, măsură prin care Guvernul încearcă să reducă traficul infernal pentru care este cunoscut statul european, scrie The Guardian.

Aceasta este prima ţară din lume care oferă, de azi, transport public gratuit

Alte oraşe din lume au mai adoptat parţial astfel de măsuri, dar ministrul Transporturilor din Luxemburg a spus că aceasta este pentru prima oară când o astfel de decizie vizează o ţară întreagă.

Transportul în comun va fi gratuit, începând de sâmbătă, măsura fiind anticipată să afecteze în jur de 40% dintre gospodării şi să economisească în jur de 100 de euro pe an pentru fiecare dintre acestea. De asemenea, acţiunea face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a congestionării traficului.

Maşinile private sunt cel mai folosit mijloc de transport în ţară. Potrivit unui sondaj efectuat în 2018, maşinile erau folosite în proporţie de 47% pentru călătorii în interes de serviciu şi 71% pentru timpul liber.

Autobuzele erau folosite doar pentru 32% dintre deplasările spre locul de muncă, acestea fiind urmate de trenuri, care erau folosite în proporţie de doar 19%. Prin comparaţie, în Paris, 69% dintre muncitori folosesc transportul în comun.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transport,
gratuit,
public,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.