Noi probleme create de prinţul Harry şi de Meghan Markle. Toţi cetăţenii britanici sunt supăraţi pentru că trebuie să plătească pentru paza cuplului

Autor: Ioana Matei Postat la 28 februarie 2020 504 afişări

Noi probleme create de prinţul Harry şi de Meghan Markle. Toţi cetăţenii britanici sunt supăraţi pentru că trebuie să plătească pentru paza cuplului

Plătitorii britanici de taxe sunt furioşi. Trebuie să plătească pentru siguranţa Prinţului Harry şi a lui Megan Markle 20 milioane de lire sterline, scrie Daiy Mail.

Poliţia canadiană a confirmat că nu mai plătesc securitatea pentru ducele şi ducesa de Sussex din momentul în care vor renunţa la privilegiile lor regale şi vor deveni cetăţeni obişnuiţi după Megxit, pe 31 martie.

Costurile protecţiei cuplului şi bebeluşului Archie va cădea astfel în responsabilitatea plătitorilor de taxe din Regatul Unit.

Reprezentanţii Palatului Buckingham au refuziat să spună dacă Harry şi Meghan ar contribui cu banii lor propriii pentru protecţia lor. Expertul Phil Dampier, citat de Daily Mail. a declarat că familia nu ar trebui să primească bani publici pentru siguranţa lor după ce devin cetăţeni privaţi cu propriile venituri, care vor ajunge la câteva milioane sterline anual.

Este pentru prima dată când canadienii au confirmat că au ajutat la paza lui Harry şi a lui Meghan de când s-au mutat în Vancouver, în noiembrie. Dar aseara au anunţat că vor înceta să contribuie la protecţia lor, odată cu schimbarea statutului regal al acestora.

Canada are o obligaţie legală de a oferi servicii de securitate aşa numitelor „persoane protejate” la nivel internaţional.

În prezent, bugetul estimat pentru protecţia familiei regale este de 600.000 de lire sterline, dar este estimat ca acesta să crească odată cu mutarea membrilor familiei peste ocean.Reprezentanţi ai poliţiei au calculat că factura anuală ar putea ajunge la 20 de milioane de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.