A renunţat la SUA pentru România şi a construit un business de 300.000 de euro în toată ţara

Postat la 15 decembrie 2014 10107 afişări

A renunţat la SUA pentru România şi a construit un business de 300.000 de euro în toată ţara

Nicoleta Diaconu a revenit în România în urmă cu aproximativ patru ani, lăsând în urmă SUA, unde plecase la studii încă din liceu, pentru a-şi deschide o afacere nouă pentru piaţa lo­ca­lă - un magazin cu iaurt îngheţat, aducând li­cenţa brandului ame­rican Sanoberry, potrivit Ziarului Financiar.

Nicoleta Diaconu a început cu un stand amplasat în mal­lul AFI Cotroceni şi o investiţie iniţială care s-a apropiat de 150.000 de euro, iar în prezent firma Yogoberry, care deţine licenţa brandului american pen­tru piaţa locală, are puncte de lucru în mallurile Băneasa din Capitală, Palas din Iaşi, Iulius din Timişoara şi AFI Palace din Ploieşti şi spaţii stradale în Centrul Vechi din Bu­cureşti, pe terasa mallului Promenada şi în Mamaia (deschise anul acesta), care funcţionează în sezonul cald. „Am plecat din România încă din pe­rioa­da liceului pentru a studia, am lucrat apoi în consultanţă pentru că mi-am dorit să fac şi un MBA, ceea ce s-a şi întâmplat. Am plecat de la început cu gândul de a mă în­toar­ce în ţară şi cum am văzut că în SUA iaur­tul îngheţat este foarte popular, există astfel de magazine la fiecare colţ de stradă, am zis că ar fi bine să aduc o licenţă în Ro­mânia. Este ceva mai costisitoare o licenţă, dar mai permi­si­vă decât o franciză, pentru că, deşi iei re­ţe­tele şi materia primă de la ei, nu îţi spune ni­meni cum să operezi“, spune Nicoleta Diaconu. La început antreprenoarea importa materia primă, respectiv reţetele direct din SUA, însă odată ce brandul Sanoberry a început să fie cunoscut şi în Europa, conducerea companiei a decis să deschidă o fabrică în Italia, care „alimentează“ licenţele din Europa şi Asia.

Anul trecut, firma Yogoberry a avut afaceri de aproape 300.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe şi pierderi de 30.000 de euro. Potrivit unor informaţii apărute în presa locală, citate de ZF, Nicoleta Diaconu este fiica şefului Fiscului Gelu Diaconu şi, de asemenea, ea este căsătorită cu Wesley Elijah Schroeder, acţionar al unui off-shore (Cartha Limited) care controlează operaţiunile Hotel International din Bucureşti.

Citiţi povestea completă pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicoleta diaconu,
sanoberry,
magazine,
iaurt
/actualitate/a-renuntat-la-sua-pentru-romania-si-a-construit-un-business-de-300-000-de-euro-in-toata-tara-13721773
13721773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.