A fost lansată platforma pentru programarea online la vaccinare

Postat la 28 decembrie 2020 151 afişări

A fost lansată platforma pentru programarea online la vaccinare

 Platforma pentru programarea online la vaccinarea anti-Covid este disponibilă de luni pentru persoanele cuprinse în etapa 1 de imunizare, respectiv pentru lucrătorii din domeniile sănătate şi social.

„Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19- https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operaţională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală)”, se arată într-un comunicat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Conform acestuia, datele la care accesul în aplicaţie va fi disponibil şi pentru aceste două grupe populaţionale vor fi comunicate ulterior.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare, se mai arată în comunicat.

Potrivit acestuia, paşii sunt uşor de parcurs. „Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe

documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate”, susţin reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Aplicaţia

RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică, se mai arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
platforma,
activitati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.