A fost anunţat primul caz. „Este vorba de un bărbat de 30 de ani din Bucureşti”

Autor: Laura Buciu Postat la 12 noiembrie 2021 166 afişări

A fost anunţat primul caz. „Este vorba de un bărbat de 30 de ani din Bucureşti”

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, a anunţat, joi seara, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Andrei Baciu a spus, la Digi 24, că a fost confirmat, joi, primul caz de gripă în cazul unui bărbat din Bucureşti.

„Astăzi (joi - n.r.) a fost raportat primul caz de gripă în acest sezon. Vorbim de o persoană de sex masculin, 30 de ani, din Bucureşti”, a spus Baciu.

Starea bărbatului este bună. El a fost testat şi pentru SARS-CoV-2, însă acest test a fost negativ.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în prima săptămână din luna noiembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.249, cu 5.3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (47.773) si cu 19,1% mai mic comparativ cu cel din săptaămâna anterioară (55.930).

Au fost raportate la nivel naţional 74 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna anterioară.

În săptămâna 1 – 7 noiembrie nu a fost înregistrat niciun caz confirmat de gripă, primul caz fiind confirmat joi, 11 noiembrie.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripă,
caz,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.