991 de mesaje pe Twitter, 0 legi importante adoptate: aşa arată primele 6 luni din mandatul lui Trump

Postat la 21 iulie 2017 75 afişări

Trump a împlinit recent 6 luni ca preşedinte al Statelor Unite, dar rezultatele se lasă încă aşteptate.

991 de mesaje pe Twitter, 0 legi importante adoptate: aşa arată primele 6 luni din mandatul lui Trump

Rata sa de aprobare este la un minim istoric, de doar 36%; cei de la ABC au scris că acestea sunt cele mai proaste numere înregistrate în ultimii 70 de ani de un preşedinte aflat în primele 6 luni ale mandatului.

Dar tendinţele nu sunt valabile peste tot: în localităţile în care Trump a câştigat alegerile din noiembrie 2016, rata sa de aprobare este, în medie, de 50%, scriu cei de la CNN.

În timpul campaniei de anul trecut, Trump a organizat numeroase conferinţe şi a acceptat să intre în direct la TV chiar şi în noaptea alegerilor; de când a preluat însă fotoliul de preşedinte, el a ţinut o singură conferinţă de presă (cei de la CNN nu au luat în calcul declaraţiile făcute la finalul întâlnirilor oficiale, aşa cum a fost cea alături de Klaus Iohannis).

Din punct de vedere legislativ, Donald J. Trump a semnat 42 de acte legislativ, nefiind însă vorba de vreo lege importantă. Preşedintele american a fost însă mult mai activ pe Twitter, unde a postat 991 de mesaje. Dintre acestea, 46 făceau referire la locuri de muncă, 22 o menţionau pe Hillary Clinton iar 82 acuzau instituţiile media de propagandă şi publicarea unor ştiri false.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.