8 august a fost ziua în care omenirea a distrus Pământul. Vezi care sunt ţările care contribuie cel mai mult la distrugerea planetei

Postat la 10 august 2016 606 afişări

8 august a fost ziua în care omenirea a distrus Pământul. Vezi care sunt ţările care contribuie cel mai mult la distrugerea planetei

8 august 2016 reprezintă ziua când omenirea a consumat toate resursele necesare pentru a trăi sustenabil pentru un an de zile. O astfel de zi este anunţată în fiecare an de către o organizaţie non-profit Global Footprint Network din 2006 încoace, scrie Quartz.

În 2014 ziua în care s-au consumat toate resursele pentru un trai sustenabil a fost 19 august, iar anul trecut a fost 13 august. Aşadar consumăm din ce în ce mai multe resurse şi mai repede de la an la an. Cum se stabileşte această zi?

Se ia cantitatea de resurse naturale disponnibilie şi se împarte la numărul resurselor utilizate deja (amprenta ecologică a omenirii) apoi se înmulţeşte cu numărul zilelor dintr-un an.

Calculând această zi în funcţie de ţară dă rezultate diferite. De exemplu, ţări precum Australia sau SUA folosesc foarte multe resurse într-un an, iar altele precum Brazilia sau India mult mai puţine. De fapt, dacă toată populaţia planetei ar trăi precum cetăţenii australieni, omenirea ar avea nevoie de 5,4 planete pentru a trăi sustenabil şi 4,8 în cazul americanilor. Însă dacă toţi am trăi precum indienii, am avea nevoie doar de 0,7 planete.

Pentru a trăi sustenabil Global Footprint Network încurajează oamenii să mănânce vegetarian, să-şi reducă consumul de electricitate şi de hârtie. Omenirea are mult de lucru dacă se vrea împingerea acestei zilei către data de 31 decembrie, dar este un ţel ce se poate atinge dacă ţările vor lucra împreună către acest obiectiv.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.