42% dintre elevii români sunt analfabeţi funcţional

Postat la 09 noiembrie 2016 125 afişări

42% dintre elevii români sunt analfabeţi funcţional

În jur de 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţional, potrivit unui studiu al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale, care citează datele OECD din 2012.

Potrivit studiului Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale, elevii de 15 ani ştiu să scrie, să citească sau să opereze calcule, dar nu înţeleg noţiunile învăţate. Cauzele acestui fenomen sunt diverse, iar multe au legătură cu modul în care sunt predate anumite materii în ciclul gimnazial şi liceal.

Un exemplu dat de către cei de la Centrul de Evaluare este problemă elementară ce a fost rezolvată doar de 58% dintre elevii de 15 ani. Problema respectivă o puteti vedea aici.

În Bulgaria există un fenomen asemănător unde puţin peste 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali, dar mai puţin se regăsesc în Serbia (39%). Cel mai mare procent este întâlnit în Ghana (90%), apoi în Honduras (88%) şi Africa de Sud (85%).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.