200 de oameni au murit după ce un tunel s-a prăbuşit în Coreea de Nord, în urma unui test nuclear

Autor: Florin Casota Postat la 31 octombrie 2017 1543 afişări

200 de oameni au murit după ce un tunel s-a prăbuşit în Coreea de Nord, în urma unui test nuclear

Un tunel s-a prăbuşit la Punggye-ri, sit de teste nucleare, în Coreea de Nord, în urma căruia au murit în jur de 200 de persoane, informează The Telegraph.

Se crede că 100 de persoane au murit în urma colapsului, iar alte 100 de persoane au murit în urma acţiunilor de salvare eşuate, potrivit postului japonez TV Asahi. Accidentul s-ar fi întâmplat pe 10 octombrie, conform agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap, dar ar fi fost ascuns de autorităţi.

Dezastrul a stârniti temeri legate de potenţiale scurgeri radioactive, potrivit The Telegraph.

Situl de teste nucleare Punggye-ri este situat în munte la 2 km (1.2 mi) sud de Mantapsan şi are trei tuneluri vizibile de acces, scrie Mediafax.

Muntele unde au avut loc ultimele cinci teste nucleare din Coreea de Nord risca să se prăbuşească din cauza şocurilor seismice repetate, în urma testelor nucleare. În luna septembrie, cercetătorul chinez în domeniul nuclear, Wang Naiyan a avertizat că regimul de la Phenian riscă să arunce în aer muntele Punggye-ri şi să provoace răspândirea radiaţiilor în regiune.

Ştire în curs de actualizare

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.