Despăgubiri record pentru un român lovit de o maşină: peste UN MILION DE EURO şi pensie pe viaţă

Postat la 30 octombrie 2017 652 afişări

Despăgubiri record decise de un tribunal italian în cazul unui accident rutier produs în urmă cu 5 ani, care a avut ca victimă un român de 38 de ani: peste un milion de euro.

Despăgubiri record pentru un român lovit de o maşină: peste UN MILION DE EURO şi pensie pe viaţă

 Deşi românul se afla pe stradă, conform declaraţiilor date de carabinieri şi ulterioarelor analize, în comă alcoolică, judecătorul a stabilit că vinovat de accident este şoferul maşinii. O sumă uriaşă obţinută de avocatul românului, Gianluca Trabalza din Foligno, ţinând cont că nici în cazul accidentelor soldate cu persoane decedate nu se mai obţin asemenea sume.

Accidentul a avut loc în data de 23 ianuarie 2012, în jurul orei 22,30, pe teritoriul localităţii Sant-Angelo Romano, pe via Tiburtina, la km 21 – 200. Românul, C.T., în vârstă de 38 de ani la acea dată, se angajase să treacă strada deşi în acea zonă nu exista o trecere de pietoni. A fost lovit de o maşină Renault, condusă de o femeie, D.S., care l-a luat în plin pe parbriz, apoi l-a aruncat pe asfalt. Femeia a chemat imediat forţele de ordine şi ambulanza, dând primul ajutor accidentatului.

Carabinierii ajunşi la faţa locului au stabilit că vina este în totalitate a conducătorului auto deşi victima a încercat să treacă strada printr-un loc nepermis, fără marcaje de trecere de pietoni. Mai mult de atât, personalul medical de pe ambulanţă a declarat că românul se afla în comă etilică.

Consecinţele accidentului: leziuni foarte grave care au cauzat invaliditate permanentă (70%) pentru 360 de zile.

Diagnosticul dat de medici: Traumatism cranio-cerebral cu daune axonale difuze, hemipareza facio-branhio-femurala de grad mediu pe partea non-dominanta a corpului. Epilepsie cu crize controlate medicamentos. Sindromul cognitiv-comportamental apreciabil (caracterzat prin deficit de atentie, deficit de memorie, incetinirea ritmului ideatic si de capacitate,tulburari de comportament, agresivitate, iritabilitate ) cu fractura in regiunea retro-zigomatică stânga si traheotomie.

Cazul a fost preluat de avocatul Gianluca Trabalza, care a reuşit după 5 ani să obţină din partea societăţii de asigurări (Vittoria Assigurazioni SpA) despăgubiri în valoare de peste UN MILION DE EURO (1.048.768,56 euro), plus ulterioare dobânzi datorate întârzierilor de plată cauzate de societatea asiguratoare. Asistenţa dată de avocat a fost completă, în plus, avocatul italian a reuşit să obţină pentru român şi o pensie permanentă de 800 euro.

Cititi mai multe pe www.gazetaromaneasca.com

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.