2 milioane de români primesc tichete de masă de circa 200 lei pe lună

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 februarie 2016 322 afişări

La sfârşitul lunii ianuarie 2016, la 3 luni de la debutul în România al cardurilor de masă, Edenred emisese deja carduri Ticket Restaurant pentru peste 60.000 de angajaţi.

2 milioane de români primesc tichete de masă de circa 200 lei pe lună

În urma modificărilor legislative intrate în vigoare la sfârşitul lunii octombrie 2015, a devenit posibilă şi în România alternativa digitală la tichetele de masă clasice, pe hârtie: cardurile de masă. Încă din luna octombrie 2015, trei companii au primit autorizaţia din partea Ministerului Finanţelor Publice pentru a emite tichete de masă electronice.

Până în prezent, Edenred, cel mai mare emitent de tichete de masă la nivel internaţional precum şi în România, a emis deja peste 60.000 de carduri de masă Ticket Restaurant.

„Datorită campaniilor de informare şi pre-vânzare pe care le derulaserăm deja cu foarte mult timp înainte, am reuşit să asigurăm pentru o parte importantă a clienţilor noştri tranziţia rapidă de la tichete de masă pe hârtie la tichete electronice. Până în prezent am emis deja carduri de masă Ticket Restaurant pentru mai mult de 60.000 de angajaţi, iar alte câteva mii de carduri de masă vor fi distribuite până la finalul primului trimestru 2016. Suntem foarte mulţumiţi de aceste rezultate, deşi suntem conştienţi că ritmul se încetineşte, având în vedere că majoritatea companiilor „early adopters” au făcut deja tranziţia la tichete electronice”, spune Vianney Du Parc, director general al Edenred România.

Primul val de companii care au adoptat tichetele de masă electronice este format în mare majoritate din companii care foloseau anterior tichetele de masă pe hârtie. Angajatorii care au făcut tranziţia la cardurile de masă Ticket Restaurant au fost în proporţie de 83% companii din mediul urban, din domeniul serviciilor (42%) şi comerţ (22%).

„Cea mai mare parte a clienţilor Edenred care au optat pentru tichete electronice sunt clienţi deja existenţi, care au decis să migreze către soluţia nouă, mai modernă. Unele companii au optat pentru o combinaţie între cele două tipuri de soluţii, oferind carduri de masă pentru unele categorii de salariaţi şi tichete pe hârtie altora, în funcţie de preferinţe, de profilul demografic şi/ sau geografic. Avem şi clienţi noi care au  început să folosească tichete de masă pentru angajaţii lor direct în format electronic, dar aceştia rămân o mică parte”, adaugă Vianney Du Parc.

Suma medie cheltuită la cumpărăturile cu carduri de masă Edenred este de 35 de lei, până la finalul lunii ianuarie fiind înregistrate aproximativ 85.000 de plăţi cu cardurile de masă Ticket Restaurant.

„Salariaţii care au intrat în posesia cardurilor de masă au efectuat un număr relativ mic de plăţi până la sfârşitul lunii ianuarie, fiind încă în curs de  familiarizare cu cardurile. Aproximativ 30.000 de beneficiari au accesat aplicaţiile mobile şi online Ticket Restaurant, prin care îşi pot verifica soldul cardurilor, pot accesa oferte speciale în exclusivitate sau pot căuta comercianţi aflaţi în proximitate la care pot folosi cardurile Ticket Restaurant. În prezent, reţeaua de comercianţi afiliaţi acoperă întreg teritoriul României”, spune Vianney Du Parc.

Companiile care utilizau deja şi carduri cadou de la Edenred au fost mai interesate să facă schimbarea de la tichete de masă pe hârtie la noua soluţie digitală.

În România, 2 milioane de angajaţi au acces la acest beneficiu extra-salarial, care le asigură o motivare mai buna. Sistemul tichetelor este unul complex, cu prevederi legislative foarte stricte.

«Atât tichetele, cât şi cardurile de masă, indiferent de suportul pe care sunt emise, reprezintă una din cele mai eficiente metode pentru a diminua economia informală, deoarece plăţile aferente tichetelor de masă sunt în mod obligatoriu înregistrate, contabilizate şi integral transparente, pentru toate părţile implicate în sistem  - emitenţi,  angajatori, comercianţi», spune directorul Edenred.

Cu un volum emis de peste 18.3 miliarde de euro anual la nivel mondial, Edenred este cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite de beneficii extrasalariale atât în România, cât şi la nivel internaţional. În România, peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, celor peste 1 milion de angajaţi ai lor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/2-milioane-de-romani-primesc-tichete-de-masa-de-circa-200-lei-pe-luna-15076863
15076863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.