18% dintre români preferă banii drept cadou de Crăciun

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 decembrie 2014 214 afişări

Majoritatea adulţilor din România îşi doreşte să primească de Crăciun bunuri materiale, în rândul celor mai dorite cadouri fiind telefoanele mobile, tabletele, televizoarele şi hainele, dar mai ales banii, arată un studiu realizat de compania iSense.Solutions.

18% dintre români preferă banii drept cadou de Crăciun

Dacă 74% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani aşteaptă în dar de Crăciun bunuri materiale, doar 2 din 10 afirmă că îşi doresc bunuri spirituale precum sănătate (15% dintre români) sau fericire (3%).

„Surprinzător sau nu, cercetarea iSense.Solutions arată că o bună parte dintre români este foarte pragmatică atunci când vine vorba despre cadourile pe care şi le doreşte de Crăciun. Astfel, 18% afirmă că îşi doresc să primească bani”, declară Traian Năstase, managing partner iSense.Solutions.

Potrivit studiului, banii reprezintă cadoul cel mai dorit de persoanele din intervalele de vârstă 35-44 ani (24%) şi 45-54 ani (23%). Următoarele daruri în topul preferinţelor românilor sunt telefoanele mobile (7%), tabletele (4,2%), televizoarele (4%) şi hainele (3,7%). Cel mai mare interes pentru telefoanele mobile este în rândul tinerilor, 20% dintre persoanele de 18-25 ani aşteptând astfel de cadouri.

„Există o diferenţă destul de mare între ceea ce îşi doresc şi ceea ce oferă românii de Crăciun. Astfel, în topul cadourilor făcute de aceştia se află produsele de îmbrăcăminte (23%), dulciurile (16%), produsele cosmetice/de îngrijire personală (14%), jucăriile (12%) şi produsele simbolice/personalizate (9%)”, completează Andrei Cânda, Managing Partner iSense.Solutions.

Per total, românii vor aloca în medie 415 ron pentru cadourile de Crăciun în 2014, mai darnice fiind persoanele de 45-54 ani (care vor aloca aproximativ 551 ron), persoanele din Bucureşti/Ilfov şi din Oltenia (aproximativ 500 ron).

Studiul a fost realizat online de către compania iSense.Solutions în cadrul Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România. Rezultatele au un grad de eroare de +/-4,9%, la un nivel de încredere de 95%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craciun,
romani,
bani,
cadou,
studiu
/actualitate/18-dintre-romani-prefera-banii-drept-cadou-de-craciun-13726400
13726400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.