Cum arată noua armă a lui Putin care va fi folosită în Europa - GALERIE FOTO

Postat la 23 noiembrie 2016 1581 afişări

Rusia a prezentat recent cea mai nouă armă a sa, un robot controlat de la distanţă care va fi folosit pentru protejarea zonei Kaliningrad, de la graniţa cu Polonia.

Un clip de pe YouTube, prezentat de ministrul rus al apărării, prezintă trupe aparţinând SMF (Strategic Missile Forces) în timp ce folosesc noul tanc.

Maşina de război numită Platforma M va avea capacitatea de a direcţiona focuri de armă şi va avea atât un mod automat cât şi unul semiautomat de a lansa proiectile. Tancul este dotat cu radar electro-optic, putând derula şi misiuna de recunoaştere.

La începutul anului, un post TV a prezentat imagini din cadrul unui exerciţiu eşuat, în cadrul căruia robo-tancul s-a defectat. Autorităţile dau însă asigurări că problema în cauză a fost remediată, iar Platforma M funcţionează acum perfect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.