Sorin Moisă, raportor pentru Acordul CETA: Majoritatea efectelor Acordului CETA se vor produce din primăvara lui 2017

Postat la 23 noiembrie 2016 95 afişări

Majoritatea efectelor Acordului CETA se vor produce, din punct de vedere economic, din momentul aplicării provizorii a tratatului, respectiv primăvara lui 2017, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Sorin Moisă, raportorul S&D pentru Acordul CETA

Sorin Moisă, raportor pentru Acordul CETA: Majoritatea efectelor Acordului CETA se vor produce din primăvara lui 2017

În ceea ce priveşte procesul de ratificare, Moisă a spus că acordul ar trebui votat în Parlamentul European cel mai devreme în decembrie, cel mai târziu în februarie 2017

"Aceasta ar permite intrarea provizorie în vigoare a grosului tratatului în primăvara anului viitor. Ratificarea deplină se va produce însă abia după ce toate parlamentele naţionale vor fi votat acordul. Acest proces va lua câţiva ani. Din punct de vedere economic, însă, majoritatea efectelor tratatului se vor produce din momentul aplicării provizorii, adică primăvara lui 2017. Data exactă a aplicării provizorii va depinde de data votului efectiv în Parlamentul European", a spus eurodeputatul S&D.

Întrebat de MEDIAFAX dacă România este "prea mică" ca să simtă efectele majore ale Acordului CETA, Moisă a spus că "dimpotrivă" sunt sectoare importante şi în creştere în economia naţională care pot beneficia de acord, prin eliminarea taxelor vamale canadiene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.