Cele mai mari prime de asigurari subscrise in 2009

Postat la 20 ianuarie 2010 47 afişări

Chiar daca in 2009 in asigurari s-a vorbit mai degraba de cresterea abrupta a ratei rezilierilor decat de produse sau contracte noi, au fost si clienti care au mers inainte cu investitiile in produsele de asigurare. Anul trecut, companiile de profil au incheiat polite individuale care au atins in unele cazuri si valori de zeci sau sute de mii de euro.

Daca felul cum companiile reactioneaza in perioadele de neliniste economica este destul de usor de intuit, atunci cand vine vorba de comportamentele individuale, reactiile pot fi surprinzatoare. La inceputul anului trecut, teama cea mai mare a companiilor din sectorul financiar a fost ca, speriati de declinul economic si influentati de scaderea credibilitatii, clientii vor incerca sa-si retraga in masa banii investiti. Asiguratorii au fost nevoiti sa gaseasca metode pentru a face fata valului de clienti care doreau sa-si rezilieze contractele si sa rascumpere banii acumulati, chiar daca asta insemna sa iasa uneori in pierdere.

Au fost insa si clienti pentru care incertitudinea economica a avut un efect exact opus. Mai speriati de scenariul in care li s-ar intampla o tragedie si familiile lor ar ramane complet "descoperite", au redus alte cheltuieli si au preferat sa investeasca intr-un produs de asigurare. Astfel, in pofida anului destul de tulbure, cand au tras linie si au adunat la sfarsitul lui 2009, asiguratorii au constatat doua lucruri interesante. Pe de o parte multi au semnalat o crestere a valorii primei medii platite de clienti in 2009, iar pe de alta parte, au inregistrat contracte noi destul de consistente.

In esenta, o asigurare de viata reprezinta un produs financiar menit sa protejeze beneficiarii in cazul in care survine decesul contractantului. In oferta companiilor din piata exista, pe deoparte, produse traditionale si, pe de alta parte, polite cu componenta investitionala, de tip unit linked.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
asigurari,
servicii financiare,
prime
/topurile-business-magazin/cele-mai-mari-prime-de-asigurari-subscrise-in-2009-5343636
5343636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.