Frectie la piciorul de lemn

Postat la 29 ianuarie 2008 1 afişăre

Majoritatea democrata din Camera Reprezentantilor si Casa Alba a ajuns la o intelegere pentru stimularea economiei. Din pacate, planul - alcatuit din reduceri de taxe pentru cei cu o situatie financiara buna - lasa un gust amar.

In special democratii par sa fi poticnit in fata rigiditatii ideologice a administratiei Bush, renuntand la cererile de constituire a unor rezerve care i-ar fi ajutat pe cei aflati in dificultate. Si acele rezerve se intampla sa fie exact ce ii trebuia planului ca sa fie realmente eficace. Poate sa para ca folosesc cuvinte dure, dar dati-mi voie sa va explic ce se intampla.

Dincolo de reducerile de taxe pentru afaceri - care sunt o poveste nefericita, dar pe care o lasam pentru un alt comentariu - planul ii ofera fiecarui angajat care castiga mai putin de 75.000 de dolari anual un cec de 300 de dolari si bani in plus celor care castiga indeajuns incat sa poata plati sume substantiale ca impozite pe venit. Aceasta va face ca grosul banilor sa se duca spre cei care deja se descurca rezonabil financiar - ceea ce eludeaza cu totul obiectivul planului...

Paul R. Krugman este comentator la The New York Times si profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton.

 


Traducerea si adaptarea de Mihai Mitrica

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant
/opinii/frectie-la-piciorul-de-lemn-2355563
2355563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.