Despre dinozauri si transport (I)

Postat la 10 martie 2009 14 afişări

Intr-un text mai vechi vorbeam de campionatul mondial de aruncat cu pretul petrolului, care depasise 100 de do¬lari barilul, iar tot felul de insi se intreceau in a prevesti niveluri din ce in ce mai prapastioase, pana pe la 500 de dolari barilul. Insii in cauza erau insideri, cunoscatori, cum ar veni, ai pietei petrolului. S-au inselat.

Nu ma intereseaza de ce s-au inselat. In anumite conditii ale pietei petrolul chiar putea ajunge la preturi de neconceput; este interesanta, in schimb, latura umana a raspunsurilor lor, faptul ca specializarea sau nivelul de cunostinte nu i-a ajutat sau le-au ignorat, preferand, in schimb, sa surfeze pe valul pesimistico-natang al gloatei.

Paralela cu pesimismul de acum, iscat de criza, este inevitabila, iar corul casandrelor este, si in acest caz, neobosit. Si casandrele vor gresi, inevitabil, oricat de pesimiste sau de optimiste se dovedesc.

 

In prezent suntem, in Romania, in zona descendenta: cursul de schimb, economia, imobiliarele, productia si productivitatea, deficitele si Muntii Car­pati - toate se vor prabusi. O sa fie nu rau, ci CelMaiRauDecatTataSiMamaLuiRau. O spun analisti straini, banci care abia isi taraie zilele, oficiali europeni sau vedete de televiziune.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
editorial,
Dorin Oancea
/opinii/despre-dinozauri-si-transport-i-4038406
4038406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.