My Space TV?

Postat la 17 octombrie 2006 1 afişăre

Faptul ca mediile online reprezinta un concurent pentru televiziunea traditionala s-a confirmat la targul international de continuturi audiovizuale Mipcom de la Cannes, unde unul dintre actorii importanti ai internetului, MySpace, a anuntat ca isi va incerca norocul in domeniul televiziunii. MySpace - cea mai mare comunitate online din lume, cu circa 110 milioane de membri - a reusit sa creeze un spatiu online unde a reunit utilizatori de internet cu interese si pasiuni comune.

 

"Am inceput cu muzica, urmatoarea etapa se va concentra asupra filmului, iar televiziunea este si ea parte a planurilor noastre de viitor", a declarat David Fischer, director al diviziei europene a MySpace. MySpace nu este singura companie online care vrea sa se impuna in domeniul televiziunii, in conditiile in care si AOL, divizia online a gigantului de media american Time Warner, si-a multiplicat numarul de continuturi de televiziune rulate online, in special in ceea ce priveste programele pentru copii. Unele posturi TV importante din SUA, cum ar fi NBC Universal sau ABC, au sesizat potentialul internetului si s-au aliniat noilor tendinte. Astfel, NBC a creat reteaua iVillage, orientata catre femei, si ABC si-a creat propriul spatiu pe Internet. Analistii prezenti la Cannes au subliniat ca publicul vrea sa aiba puterea sa isi faca cunoscute opiniile si sa isi creeze uneori propriile continuturi de divertisment.

 

"Continuturile audiovizuale trebuie sa respecte anumite standarde, indiferent daca sunt realizate de noi sau de consumatori", a declarat Mark Goldman, directorul canalului TV si al site-ului CurrentTV, infiintate de fostul vice-presedinte american Al Gore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
My Space TV?
/media-marketing/my-space-tv-1007194
1007194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.