Miroase a petrol

Postat la 04 iulie 2006 2 afişări

Mirosul de petrol incepe sa devina mai greu in presa romaneasca: omul de afaceri Dinu Patriciu este gata sa preia controlul in ziarul Adevarul, alaturi de alti investitori.

Mirosul de petrol incepe sa devina mai greu in presa romaneasca: omul de afaceri Dinu Patriciu este gata sa preia controlul in ziarul Adevarul, alaturi de alti investitori.

 

Dupa ce la sfarsitul lui 2005 Dinu Patriciu, presedinte si actionar majoritar in Rompetrol, si-a anuntat coactionariatul in trustul de presa culturala Satiricon (alaturi de Mircea Dinescu), saptamana trecuta acesta a declarat ca se apropie de finalizarea unui acord privind preluarea pachetului majoritar de actiuni in cotidianul Adevarul, alaturi de alti investitori. Nici Patriciu, nici Ana-Maria Tinu, principalul actionar in Adevarul (84%), nu au dezvaluit numele celorlalti investitori.

 

Ana-Maria Tinu insa infirma saptamana trecuta ca acest acord ar viza o tranzactie, asa cum reiese din declaratia presedintelui Rompetrol. "Este vorba de un proiect de dezvoltare a ziarului si brandului Adevarul", a declarat aceasta. "Acordul va intra in vigoare cat de curand", a spus Tinu pentru BUSINESS Magazin. Ezitarea folosirii cuvantului "tranzactie" de catre Tinu ar putea avea ca explicatie dreptul asupra vanzarii de actiuni, in conditiile in care nu s-a definitivat procesul cu Ionut Iucinu, tanarul care cere sa fie recunoscut ca fiu al lui Dumitru Tinu, fondatorul ziarului si tatal Anei-Maria Tinu.

 

Implicarea in Adevarul a lui Patriciu si a grupului de investitori adus in discutie nu se opreste insa aici. Oficiali ai ziarului au declarat pentru BUSINESS Magazin ca miscarea va fi urmata de infiintarea grupului de presa Adevarul Holding, care va mai cuprinde postul de televiziune Adevarul TV (deja detine licenta de la CNA), un tabloid si "poate un ziar financiar, dar mai incolo", a declarat Aurelian Amuraritei, director executiv. Cum se va relationa Adevarul cu Satiricon, care editeaza, printre altele, Dilema Veche, Plai cu boi si Romania Literara? "Satiricon urmeaza sa fie integrat holdingului Adevarul", a spus Amuraritei. Conform datelor de la Ministerul de Finante, Adevarul a avut in 2004 o cifra de afaceri de 7,3 milioane de euro, iar anul trecut - de 5 milioane de euro, spune conducerea ziarului.

 

Conform SNA (aprilie 2005-aprilie 2006), Adevarul are o audienta medie zilnica de 327.000 de cititori, in scadere cu 4,7% fata de livrarea precedenta, fiind la mare distanta de Evenimentul Zilei (596.000 de cititori) si Jurnalul National (761.000 de cititori).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Miroase a petrol
/media-marketing/miroase-a-petrol-1006343
1006343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.