Povestea omului care conduce unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente

Autor: Ioana Matei Postat la 31 martie 2017 542 afişări

De meserie farmacist, Mihai Miron este unul dintre primii investitori în sectorul producţiei de medicamente, el fiind cel care a pus bazele Europharm, o companie pe care a vândut-o către britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK) la finalul anilor ’90.

Povestea omului care conduce unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente

Miron a revenit în piaţa de medicamente în 2009, prin intermediul Ropharma. Aceasta a luat naştere în structura actuală prin fuziunea a mai multe companii, pornind de la întreprinderea de stat Oficiul Farmaceutic Iaşi, înfiinţată în anul 1952 prin înglobarea tuturor farmaciilor din Iaşi şi Vaslui.

Ropharma este în prezent unul dintre cei mai mari producători de medicamente, fiind acţionară a Aesculap Prod, Eurofarmaco (după preluarea pachetului majoritar de actiuni de la compania britanică GSK) şi a producătorului de lapte praf Bioef. Facilitatea de producţie Aesculap Prod din Târgu-Mureş produce vitamine, iar Eurofarmaco, aflată în Chişinău, produce atât vitamine, suplimente alimentare, cât şi medicamente.

Potrivit celui mai recent interviu acordat de Mihai Miron Ziarului Financiar, Ropharma are o reţea de circa 130 de farmacii, o firmă de distribuţie şi va ajunge la vânzări de peste 100 milioane euro în 2016.

Potrivit ultimului raport anual pe exerciţiul financiar 2015, veniturile nete înregistrate de Ropharma au fost de 438,6 milioane lei (97 mil. euro), în creştere cu 3,8% faţă de anul precedent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.