Tânăra de 38 de ani care vinde parfumuri de trei milioane de euro

Postat la 18 septembrie 2013 4266 afişări

Dana Petcu lucrează în industria cosmeticelor şi parfumurilor de lux de mai bine de 15 ani, dintre care ultimii doi i-a petrecut la conducerea Christian Dior Perfumes România, filiala locală a grupului francez.

Absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE din Bucureşti, Dana Petcu a început să lucreze încă din studenţie ca asistent într-un magazin de blugi Levi’s. Ulterior, tot în timpul facultăţii a făcut prima încercare în domeniul antreprenoriatului când şi-a înfiinţat împreună cu un coleg o firmă de distribuţie de pantofi. După o vreme şi-a dat însă seama că nu are forţa financiară şi conexiunile marilor jucători, motiv pentru care a lăsat antreprenoriatul pentru a lucra în cadrul unei companii de cosmetice.

Nu a avut pasiunea parfumurilor şi cosmeticelor încă de când era mică. Nici în facultate nu se gândea că va ajunge să lucreze în domeniu, ci visa, după cum spune chiar ea, la pantofi. Drumul în lumea cosmeticelor şi parfumurilor l-a început în cadrul companiei de distribuţie Niran Cosmetics, care are în portofoliu mărci precum Hermès şi Givenchy unde a pornit de pe poziţia de asistent manager, iar ulterior a devenit brand manager. A fost promovată ca director de marketing şi vânzări, poziţie pe care a rămas timp de 12 ani. La un moment dat a decis că are nevoie de o pauză de la ritmul acela de muncă şi a ales să călătorească o vreme. Apoi şi-a deschis o firmă de consultanţă şi evenimente, iar printre clienţi s-au numărat un distribuitor de produse pentru îngrijirea părului şi un investitor român care dorea să aducă pe piaţa locală produse franţuzeşti de patiserie. În această perioadă au contactat-o şi reprezentanţii grupului francez de lux Christian Dior, care îi ofereau poziţia de conducere a filialei locale pe care doreau să o înfiinţeze. După mai multe întâlniri Dana Petcu a acceptat poziţia de country manager pe care o deţine deja de mai bine de doi ani.

FUNCŢIE country manager

VÂRSTĂ 38 de ani

ACŢIONARIAT Christian Dior

CIFRĂ DE AFACERI 2012 3 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 2,7 mil. euro

ANGAJAŢI 20


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanara-de-38-de-ani-care-vinde-parfumuri-de-trei-milioane-de-euro-11353467
11353467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.