Steven van Groningen, cel mai admirat bancher în 2011

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 decembrie 2011 75 afişări

Pentru Raiffeisen Bank România, anul trecut a fost favorabil, încheiat cu un profit în creştere cu 12% şi cu o majorare a activelor cu 9%, ceea ce a readus banca pe locul al treilea în sistem după acest criteriu.

"Cred că rezultatele bune s-au datorat faptului că am provizionat mai devreme. Rezultatele noastre pentru 2010 sunt cu adevărat excepţionale, date fiind atât recesiunea prin care a trecut economia României în ultimii doi ani, cât şi situaţia pieţelor financiare", a comentat Steven van Groningen, cel care din 2002 ocupă funcţia de preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România. Absolvent al Universităţii Leyden din Olanda, cu specializare în drept comercial, Steven van Groningen a intrat în banking în virtutea tradiţiei de familie - el reprezintă a cincea generaţie de bancheri din familia sa -, iar reperele cele mai semnificative în carieră au fost criza financiară de la sfârşitul anilor '90 din Rusia, pe care a trăit-o la filiala locală a ABN Amro, respectiv fuziunea Băncii Agricole cu Raiffeisen din România. Vorbeşte şase limbi, inclusiv româna, este pasionat de activităţi caritabile şi de pictură (inclusiv de cea românească), este blogger şi, dintre toţi străinii care conduc bănci pe piaţa locală, el a petrecut cel mai mult timp în România, începând încă din anii '80, când s-a căsătorit cu canotoarea şi campioana olimpică Valeria Răcilă.

Urmărește Business Magazin

/lideri/steven-van-groningen-cel-mai-admirat-bancher-in-2011-9097664
9097664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.